Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua,
Menu omputeh pulak ya.
Resepi dari Majalah Mingguan Wanita tahun 2007.
PASTA SPIRALE DENGAN SOS CASONARA
Bahan bahannya
200gm pasta spirale
60 gm cili benggala merah
60 gm cili benggala hijau
70 gm turkey ham (saya ganti daging ayam)
1 sb bawang merah - didadukan
1 st bawang putih - dicincang
100ml krim
1 st putih telur
1 st keju parmesan
1 helai daun bay
garam secukup rasa
minyak jagung secukupnya
ladaputih secukup rasa
Cara Membuatnya
1. Rebus pasta sehingga lembut. Angkat dan tos.
2. Panaskan minyak, tumiskan bawang putih, bawang merah sehingga kekuningan dan kemudian masukkan turkey ham, lada benggala merah, dan hijau dan gaulkan sebati.
3. Masukkan krim dan pasta, kemudian gaulkan sehingga sebati. Masukkan putih telur, keju parmesan, garam dan lada putih secukup rasa. Dan biarkan sehingga pasta berkenaan melekit.
4. Siap untuk dihidangkan.
Nyum...nyummm... Wattie wei... bertukar warna mataku sekejap he he heh
ReplyDelete