Freshly baked cakes and cupcakes for all occasions. Tel / Sms : 012-4742726 Email : watti.ismail@gmail.com Based : Taman Pauh Jaya Seberang Perai Pulau Pinang
Thursday, July 7, 2011
Ikan Bakar Portugis
Salam dan selamat sejahtera semua,
Hari ni saya buat ikan bakar sekali lagi. Juga edisi ulangtayang. Resepi Chef Wan ni walaupun ringkas tetapi sedap sangat. Selalunya kalau saya buat ikan bakar, tak perlu masak lauk lain dah, satu ni pun dah cukup membangkitkan selera.
Saya balut ikan bakar ni menggunakan daun kunyit sebab daun pisang takder. Baunya pun lebih harum
Dua, tiga hari ni tak der apa cerita menarik yang nak dikongsikan, kecuali resepi ni ha.
Kalau ada yang rasa teringin nak makan ikan bakar, resepi ni amat molek untuk dicuba. Kalau nak resepinya cuba klik kat SINI. Terimakasih Chef Wan ya.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
wattie.... terasa2 betapa lazatnya ikan bakar tu.., samalah juga dgn amie, kalau takde daun pisang amie guna daun kunyit (ikut style bonda)
ReplyDeletekak watt...sedapnya ikan tu...penuh diselimuti kuah...guna daun kunyit pon best. baunya lagi naik la kot...
ReplyDeletesedapnyer ikan bakar... tun penah try ikan bakar portugis, mmg berselera bila mkn ^^
ReplyDeleteSedapnya ikan bakar ni Wattie...teringin lak nak bako2 ikan pulak pas ni....:)
ReplyDeleteSalam K.Wattie..Daun kunyit dh ada..bleh la try bakar pas ni.. dah terasa bau harumnyaa :-)
ReplyDeletesure wangikan bakar dlm daun kunyit :)
ReplyDeletePagi Wattie,
ReplyDeleteIkan bakar ini kan favourite anak Nur yg tua...mmg sedap tk rugi mencubanya.
Assalam kak wattie,
ReplyDeletesedapnya ikan bakar portugis ni tengok pun dah tau mesti sedap punya..belum makan lagi ni..kecur betul tau..