Friday, March 9, 2012

Caramel Slice Cake

Assalamualaikum semua,
Hari ni nak tayangkan rupa kek karamel yang telah dipotong, sebelum disantap.

Terdapat dua lapisan pada kek ini, satu ialah lapisan kek sponge yang sungguh lembut, halus dan mulus dan satu lagi lapisan karamel yang manis, lemak dan berkrim. Walaupun begitu, kandungan gula boleh disesuaikan dengan selera individu. Sesuai dihidangkan samada panas ataupun sejuk.

Bagi menghasilkan potongan yang cantik dan tidak melekit, kek seeloknya didinginkan selama sekurang kurangnya 1 jam sebelum dipotong.

Hmmmm....nyum nyum, sungguh enak. Sekali merasa, pasti nak lagi dan lagiiiiiii



Yang ini rupa kek masa baru keluar dari oven, panas panassssssss...

Haaaaa, dah siap diterbalikkan ke dalam bekas yang bersesuaian.

Sekiranya anda ingin merasai akan keenakkan kek ini, jangan malu malu ya, rogerla nombor yang kat atas tu...... Hehehe.....iklan jap, jangan mare

5 comments:

  1. Salam Kak Wattie...Ni kalau ngap yang baru keluar dari peti aissss..nyamannnnnn je meluncur kat anak tekak

    ReplyDelete
  2. kek ni mmg sedap giler..skali mkn mmg terus tringat2....

    ReplyDelete
  3. salam rindu k.wattie..pekabo? amboi gebus cantik kek karemel tu..minta 2 potong??

    ReplyDelete
  4. Cantik sungguh kejadian kek nie... Nampak sgt sedap...

    ReplyDelete