Thursday, November 28, 2013

Chocolate Moist Cake With Cheese Layer and Chicken PieAssalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Selamat Hari Lahir Mak!   Ungkapan yang ingin disampaikan oleh seorang menantu buat ibu mertua yang tersayang.  Alhamdulillah, ianya dapat direalisasikan melalui deWattiesDelight.   Tempahan ini telah  selamat dihantar pada tarikh dan waktu sebagaimana yang ditetapkan.


Tempahan dibuat oleh Rina dari Kota Kinabalu, Sabah,  melalui sms.  Sungguh mudah berurusan dengan Rina, hanya melalui sms semuanya dapat direalisasikan.

Rina menempah Kek Coklat Lembab berlapiskan keju beserta dengan pai ayam untuk dihantar kepada ibu mertua di Seberang Jaya, Pulau Pinang.  


Ibu Rina nampak "surprise" bercampur gembira dengan kehadiran saya dan suami menghantar tempahan.  Secara spontan beliau bercerita tentang Rina yang selalu mengejutkan beliau dengan kejutan sebegini,  Peramah sangat orangnya, berkali kali ucapan terimakasih diucapkan, terharu saya melihatkan reaksinya.   Nampaknya, bertambah tambah sayanglah mertua kat Rina nanti, hehehe.  


Malam itu saya teringatkan arwah ibu mertua, keramahannya, kelembutannya, keceriaanya, senyuman yang sentiasa terpamer di wajahnya membuatkan kita terasa bahagia. 


Selamat Hari Lahir diucapkan daripada saya juga, semuga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki serta mendapat rahmat dan kasih sayang ALLAH senantiasa, amin.


Pai Ayam

Nak tunjuk pula strawberi yang saya beli kat Carrefour, Seberang Jaya.
Imported you...  Class 1, dari New Zealand lagi.... yang terbaik sentiasa jadi pilihan.


Tengok pula harganya, hohohooooo   mahainya,   RM 12.90 satu pek.  Sebab itulah  kek, dessert atau yang seangkatan dengannya yang memerlukan buah buahan terpaksa dijual dengan harga yang agak tinggi, harap semua memahami ya.


Terimakasih banyak diucapkan di atas tempahan ini.  Sebarang kekurangan harap dimaafkan.

1 comment:

  1. Terharunya saya kalau jadi mak mentua Rina.... mesti tangkap nangeeesss punya Tie! Buah strawberry tu besar2 semua ye... patutlah harganya pun boleh tahan....

    ReplyDelete