Pages

Thursday, July 7, 2011

Ikan Bakar Portugis


Salam dan selamat sejahtera semua,
Hari ni saya buat ikan bakar sekali lagi. Juga edisi ulangtayang. Resepi Chef Wan ni walaupun ringkas tetapi sedap sangat. Selalunya kalau saya buat ikan bakar, tak perlu masak lauk lain dah, satu ni pun dah cukup membangkitkan selera.

Saya balut ikan bakar ni menggunakan daun kunyit sebab daun pisang takder. Baunya pun lebih harum

Dua, tiga hari ni tak der apa cerita menarik yang nak dikongsikan, kecuali resepi ni ha.

Kalau ada yang rasa teringin nak makan ikan bakar, resepi ni amat molek untuk dicuba. Kalau nak resepinya cuba klik kat SINI. Terimakasih Chef Wan ya.

8 comments:

  1. wattie.... terasa2 betapa lazatnya ikan bakar tu.., samalah juga dgn amie, kalau takde daun pisang amie guna daun kunyit (ikut style bonda)

    ReplyDelete
  2. kak watt...sedapnya ikan tu...penuh diselimuti kuah...guna daun kunyit pon best. baunya lagi naik la kot...

    ReplyDelete
  3. sedapnyer ikan bakar... tun penah try ikan bakar portugis, mmg berselera bila mkn ^^

    ReplyDelete
  4. Sedapnya ikan bakar ni Wattie...teringin lak nak bako2 ikan pulak pas ni....:)

    ReplyDelete
  5. Salam K.Wattie..Daun kunyit dh ada..bleh la try bakar pas ni.. dah terasa bau harumnyaa :-)

    ReplyDelete
  6. sure wangikan bakar dlm daun kunyit :)

    ReplyDelete
  7. Pagi Wattie,

    Ikan bakar ini kan favourite anak Nur yg tua...mmg sedap tk rugi mencubanya.

    ReplyDelete
  8. Assalam kak wattie,
    sedapnya ikan bakar portugis ni tengok pun dah tau mesti sedap punya..belum makan lagi ni..kecur betul tau..

    ReplyDelete