Thursday, March 1, 2012

Teman teman lama dan kek kek tempahan

Assalamualaikum dan hallo semua,
Selamat bertemu kembali. Harap semuanya sihat sihat belaka ya. Tengah buat apala agaknya ya. Kalau tak sibuk bolehla layan gambar gambar kat bawah ni kejap. Hari ni skip n3 masak masak ya, sebagai memberi laluan kepada kek keks kat bawah...

Sedikit tempahan daripada rakan rakan seperjuangan dulu. Tak disangka, begitu cepatnya masa berlalu. 2008 adalah tahun terakhir saya berkhidmat di syarikat usahasama German dan Malaysia. Syarikat yang banyak meninggalkan kenangan pahit dan manis di dalam karier saya.

Akhirnya projek rahsia saya sejak berhenti kerja telah dapat dihidu oleh teman teman. Berkobar kobar mereka nak merasa hasilan deWattiesDelight, keh keh keh. Inilah antara kek kek yang ditempah, terimakasih banyak semuanya ya. Sebarang kekurangan harap dimaafkan.


Banana Yoghurt Almond Chocolate Chips Cake

Chocolate Rice Banana Cake. Kek pisang dah jadi macam trademark deWattiesDelight la pulak....

Caramel Cake


Yang ni special request daripada Siti Susi dan Sitti Zaiton. Beria-ia mereka suruh saya buat cookies ni sebab mereka kata gambar cookies ni yg saya letak di SINI tempohari nampak macam sedap, jadi mereka teringin sangat nak rasa, tambah tambah bila Siti kata mengidam......huwaaaaa, wajib kena buat ni. Jadi, kita pun godek la apa yg patut. Rasa macam nak raya la pulak keh keh keh.

Hmmmm, korang rasala sorang sikit. Cookies ni agak manis ya. Lepas makan tolong komen sedap ke idak, ok. Sebarang komen samada positif atau negatif tetap saya terima dengan hati yang terbuka hehehe....


Inilah rakan rakan di bawah jabatan Finance and Administration sewaktu saya bertugas dahulu. Mereka ni semua turun ramai ramai ke bawah untuk melihat kek kek yg saya bawa. Terkejut beruk juga saya dibuatnya sebab cadang saya nak hantar dan terus balik aja, jadi saya hanya menanti di parkir kereta, segan pulak nak masuk ke dalam. Tetiba, mereka ni semua turun ramai ramai, terkejut, namun sedikit gembira dapat bersua kembali dan berbual mesra bersama teman teman lama. Sempat juga saya bergambar kenangan bersama mereka, ambil gambar kat tepi jalan aja, kat tempat parking, jadi begitulah kejadiannya. Sewaktu bekerja dahulu tak sempat nak bergambar. Ni pun minta tolong abang security tolong ambilkan, tkasih ya.

Bila jumpa mereka ni semua, terubatla sikit rindu di hati. Tapi yang sedihnya tu, saya nampak muka mereka semua muka tension aja.....hehehe. Semua asyik merungut banyak kerja. Biasalah tu kan, kita dibayar untuk bekerja, jadi bekerjalah semua baik baik ya, kik kik kik, kerja ni pun satu amanah yang wajib kita jaga, jangan mare.....nanti lekas tua....heheheh

Ok, mai saya perkenalkan sorang sorang ya. Dari kiri, Tengku Aezi, Lai Soo Gan, Lee Choon Yong, Michele Ooi, Goh Seok Chin, Siti Susi, Rashidah dan Sitti Zaiton. Terimakasih semua, Danke euch allen, luv uols....muahhhh

1 comment:

  1. kak watie letakla harga, mesti ramai yang nak ni. termasuk saya. kek caramel tu macam best la.

    ReplyDelete